Luonnetesti löysi uuden sijainnin!

9.7.2023

Elokuun 13. järjestettävä SLHY:n luonnetesti oli vaakalaudalla kun Helsingin Oulunkylän kentällä ilmenneet sisäilmaongelmat yllättäen estivät totutun paikan käytön luonnetesteihin ja uutta sijaintia on hankala löytää tuomareiden aikatauluihin sopivasti. 

Onneksi Tuusulan Kennelkerho auttoi miestä mäessä ja järjesti meille poikkeuksellisesti kentän kesäviikonlopulta. 

Luonnetestiin on vielä muutama paikka vapaana ja toivomme tietenkin että mahdollisimman moni heeleri pääsisi osallistumaan.  Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoa tapahtumasta löydät täällä.

Luonnetestaus antaa sekä rodun luonteen kehityksen kannalta tärkeää tietoa että koiran omistajalle uutta näkökulmaa ymmärtää omaa koiraa. 

Koetoimitsija Pirkko Vuorilehto etsii Tuusulaan myös ratatyöntekijöitä testin ajaksi. Ilmoittaudu mukaan!

Viime vuoden tuomareiden, ratatyöntekijän, koetoimitsijan ja kasvattajan ajatuksia voit lukea Heeler Harrastajat -lehdestä 3/2022.

Kauhia Kartano Hetta ja Sonja Huhtaniemi etenevät radalla tuomarien Pirjo Ojala-Laineen ja Auli Kimingin mukana. Kuva Teija Salomaa. 2022 luonnetesti Helsingissä

Luonnetesti antaa ulkopuolisen henkilön, alan ammattilaisen arvion koiran käyttäytymisestä, jossa sen hermosto joutuu rasitetuksi. On mielenkiintoista perehtyä testien tuloksiin, ja verrata tuloksia omaan arvioon koiran luonteenominaisuuksista ja käyttäytymisestä.