Rally-tokon epäviralliset kisat ja lancashire heelerien rotumestaruudet 2022

Suomen lancashire heeler-yhdistys järjesti epäviralliset rally-toko kisat lauantaina 3.9.22 Valkeakoskella ja kisojen yhteydessä ratkottiin myös heelerien lajin rotumestaruudet. Kisan tuomaroi koulutusohjaaja Kimmo Järvinen, tuomarisihteerinä toimi Päivi Rantanen ja muut järjestelyt hoituivat joukolla Anna Kulmakorpi, Marketta Lähdekorpi ja Minna Rintamaa. Heelerpuoti oli myös paikalla, kiitos Essin. 

Pari Winha, RTK4 Coppercoat's Karat Heel, ja Sanna Samio-Karine saavuttivat mestariluokassa molemmilla radoillaan hienot tulokset pistein 91 sekä 95 ja veivät näin Rotumestari 2022-palkinnon. Winha oli edellisten, vuonna 2018 pidettyjen rotumestaruuksien Tulokas ja nyt Sanna saavutti mestaruuden jo kolmannella koirallaan. 

Avoimessa luokassa toisella radallaan saavutti hyväksytyn tuloksen Sannan toinen koira Waltti eli RTK1 Lancasmiles Brown Beans Billy pistein 84.  Luokan toinen pari Jiksu, RTK1 Lindkullas Jubilation, ja Anne Leppänen eivät kummallakaan radallaan tällä kertaa yltäneet hyväksyttyihin pisteisiin. 

Mestari- ja avo-luokissa radalla nähtiin vain heelereitä. 

Alokasluokassa heeleri Venla,  Isrik Natalia Dragomiroff, ohjaajanaan Veera Välimaa tekivät ainoalla radallaan iloisen suorituksen ja pistein 80 veivät kotiin Rally-toko tulokas 2022-plakaatin.  Myös pari Helmi, Limespirit Black Pearl, ja ohjaajansa Jelena Alkunen saavuttivat toisella radallaan kelpo pisteet 73 ja hyväksytyn tuloksen. Kolmas alokasluokan heelerpari Sulo, Tsarodej Hej Heeler, ja Sari Ojansuu ei tällä kertaa yltänyt hyväksyttyyn tulokseen. 

Epävirallisen alokasluokan parhaan tuloksen muun rotuisista tekivät rotweiler Arttu ja Alisa Miettinen hienoin pistein 99 ja kisassa olivat mukana myös bordercollie Litti ja Marja Mäkelä, joille ei tällä kertaa hyväksyttyä tulosta. 

NakkiALO-luokassa pitivät hauskaa sekä koira Rapsu, Daamin Coco Jambo, ja ohjaaja Soile Sainio, pisteitä ei paljon kertynyt, mutta hyvää harjoitusta senkin edestä. Luokassa kisasivat myös dalmatiankoira Olga ja Jenni Tasso. 

Epäviralliset kisat kun olivat kyseessä,  vastaisen varalle pääsivät kaikki heeler-kilpailijat harjoittelemaan myös podiumilla oloa.  Onnittelut ja kiitokset kaikille kisaajille!

Suuret kiitokset kisojen tukijoille: Aptus/Orion eläinlääkkeet sekä Royal Canin.

LANCASHIRE HEELERIEN 2022 ROTUMESTARUUKSIEN TULOKSET: 

Mestariluokka: Winha eli Coppercoat’s Karat Heel, ohj. Sanna Samio-Karine              2x MES HYV pistein 91 ja 95, Rally-toko Mestari 2022
Avoinluokka: Waltti eli Lancasmiles Brown Beans Billy, ohj. Sanna Samio- Karine               2 x AVO HYV pistein 84 ja 76 Jiksu eli Lindkullas Jubilation, ohj. Anne Leppänen                                      2 x AVO 0 pistein 63 ja 57
Alokasluokka: Venla eli Isrik Natalia Dragomiroff, ohj. Veera Välimaa                           ALO HYV pistein 80, Rally-toko tulokas 2022 Helmi eli Limespirit Black Pearl, ohj. Jelena Alkunen                              ALO HYV pistein 73 ja ALO 0 pistein 57 Sulo eli Tsarodej Hej Heeler, ohj. Sari Ojansuu                                          ALO 0 pistein 48
Nakki Alokasluokka Rapsu eli Daamin Coco Jambo, ohj. Soile Sainio                                               NakkiALO 0 pistein 29