Ilmoittautumislomake heelereiden jalostustarkastukseen on avattu

7.7.2022

Ilmoittautuminen lomakkeella 10.10.2022 asti : https://forms.gle/MEuiLZdMQbfMf5M98


Käyttäytymisen ja ulkomuodon jalostustarkastus

Jalostustarkastus on oiva tilaisuus saada sekä luonne- että ulkomuotoarvio koirastaan saman päivän aikana. Omistaja saa koiransa tarkastuksesta kirjallisen arvostelun.        

Käyttäytymisen jalostustarkastuksessa keskitytään arvioimaan erityisesti arkipäiväisiä tilanteita, mm. koiran käsiteltävyyttä, leikkisyyttä, alusta ja ääni varmuutta sekä suhtautumista vieraisiin ihmisiin/ihmisjoukkoon.

Ulkomuodon jalostustarkastuksessa koiran rakenne tarkastetaan ja dokumentoidaan yksityiskohtaisesti. Lomake pohjautuu rotumääritelmään, jalostuksen tavoiteohjelman asettamiin tavoitteisiin sekä rotukohtaisiin ohjeisiin. Jalostustarkastus ei ole näyttelyn omainen kilpailu. Koirat ovat tilassa omistajan kanssa ilman toisia koiria, kukin vuorollaan.

Jalostustarkastus on työkalu, jolla voidaan kerätä yksityiskohtaista ja vertailukelpoista tietoa koirien jalostuksellisesti merkityksellisistä ominaisuuksista. Tiedonkeruun kannalta on hyödyllistä saada tarkastustuloksia myös koirista, joita ei itseään olla käyttämässä jalostukseen. Jalostustarkastuksesta omistaja saa hyödyllistä tieto koiransa ominaisuuksista niin käyttäytymisen kuin ulkomuodon osalta. Kerätty tieto palvelee heelerharrastajia ja -kasvattajia myös tulevaisuudessa.


Lisätietoja jalostustarkastuksesta löydät kennelliiton sivuilta hakusanalla “jalostustarkastus”

Aika            Lauantai 22.10.2022
Paikka        Lohjan Koirakeskus, Sampokuja 3, 08680 Lohja 

Hinta          Käyttäytymisosio, yhdistyksen jäsenille 60€, ei  jäsenille 75€                                                                        Ulkomuoto-osio, yhdistyksen jäsenille 60€, ei jäsenille 75€                                                                           Osallistuminen kumpaankin  osioon, yhdistyksen jäsenille  110€, ei jäsenille 140€.

Muuta           

Käyttäytymisosioon osallistuvan koiran ohjaajan tulee olla  käytettävissä kahden muun  koiran testissä ratahenkilönä,  ennen oman koiran suoritusta.

Huom! 

Jalostustarkastuksen tuotto  käytetään heelereiden retrogeenin selvittämiseen.

Tiedustelut  heeler.jalostustoimikunta@gmail.com, puh. 040 513 8351/Sanna Samio-Karine