Luonteen ja ulkomuodon jalostustarkastus heelereille

Erityisesti toivomme peräkammarin poikia mukaan! 

Jalostustarkastus on oiva tilaisuus saada sekä luonne- että ulkomuotoarvio koirastaan yhdellä käynnillä saman päivän aikana. Omistaja saa tarkastuksesta itselleen nelisivuisen arvostelun. Jalostustarkastuslausuntojen avulla yhdistys saa yksityiskohtaista tietoa heelerikantamme yksilöistä, ja nämä tiedot tulevat palvelemaan myös tulevia harrastaja- ja kasvattajasukupolvia. 

Hinnat

  • Käyttäytymisen ja ulkomuodon jalostustarkastus 60€ / SLHY:n jäsenen koira, 80€ / ei-jäsenen koira
  • Käyttäytymisen tai ulkomuodon jalostustarkastus 40€ / SLHY:n jäsenen koira, 50€ / ei-jäsenen koira.

Ulkomuodon jalostustarkastus on yksityiskohtainen koiran rakenteen tarkastaminen, mittaaminen ja dokumentointi. Jalostustarkastus pohjautuu rotumääritelmään, jalostuksen tavoiteohjelmassa asetettuihin tavoitteisiin sekä rotukohtaisiin ohjeisiin. Tarkastus ei ole näyttelyarvostelu eikä koirien mittaustuloksia verrata toisiinsa kilpailunomaisesti.

Käyttäytymisen jalostustarkastus keskittyy erityisesti arkipäiväisiin tilanteisiin ja asioihin, kuten
käsiteltävyyteen, alusta-arkuuksiin ja ääniherkkyyteen. 

Arvioijat: Jalostustarkastuksessa ulkomuoto-osion arvioi Päivi Eerola ja käyttäytymisosion Auli Kiminki ja Kirsi Kotisaari

Kriteerit: Käyttäytymisen jalostustarkastukseen osallistuvan koiran tulee olla täyttänyt 24 kk ja ulkomuodon tarkastukseen osallistuvan koiran 18 kk tarkastushetkellä. Jalostustarkastukseen EI SAA osallistua sairas koira eikä narttu alle 30 vrk ennen synnytystä tai alle 75 vrk synnytyksen jälkeen.

Etusijalla jalostustarkastukseen ovat lancashire heelerit, joilla ei ole näyttelytulosta tai luonnetestiä/MH:ta käytynä. Etusijalla ovat myös molempiin osioihin osallistuvat heelerit. Koirien määrä on rajoitettu. 

Ilmoittautumiset: 1.10.-31.10.2020 sähköpostilla jalostustarkastus.slhy@gmail.com Lisätietoja sähköpostilla tai puhelimitse (vain soitot) 050-4138792 / Kirsi.  

Huom! Koronatilanteesta johtuen molemmat osiot toteutetaan ilman yleisöä. Tarkastukseen saa osallistua 1 henkilö / koira. Paikalla ei ole kanttiinia.

Muutamia ohjeita ilmoittautuville: Mukaan arviointiin tarvitset koiran, sen alkuperäisen rekisterikirjan (kopio ei käy) ja rokotustodistuksen. Koiralta tarkistetaan ennen arviointia tunnistusmerkintä (mikrosiru tai tatuointi). Huolehdithan myös, että koirasi rokotukset ovat kunnossa, sillä paikan päällä todettujen puutteellisten rokotusten vuoksi tai ilman varmaa todistusta tunnistusmerkinnästä, joka vastaa kuvattavaa koiraa (esim. alkuperäinen rekisterikirja), emme palauta osallistumismaksua. Jalostustarkastuksessa noudatetaan normaalia Kennelliiton antidopingohjeistusta. Omistajan on esitettävä järjestäjälle eläinlääkärintodistus saadakseen ilmoittautumismaksunsa takaisin, mikäli koira on sairastunut.